Áron Ház Kft.
Áron Ház Kft.

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK)

Mi a CSOK?
A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) 2015. július 1. óta igényelhető lakáscélú támogatás, melynek célja, hogy a családok könnyebben jussanak ingatlanhoz. A támogatás igénybe vehető új és használt lakás vásárlásához, valamint építéshez és bővítéshez is. A kedvezmény két részből tevődik össze:
 

 1. a vissza nem térítendő állami támogatásból
 2. kedvezményes kamatozású jelzáloghitelből (úgynevezett "CSOK hitel").


Az indulás óta több, mint hatvanezer család jutott a CSOK segítségével új vagy használt ingatlanhoz. A CSOK mellett különböző egyéb családtámogatási intézkedések is igényelhetők, például a jelzáloghitel elengedése vagy a kamatmentes babaváró hitel.
 
CSOK bővülés 2020
 
A új családtámogatás keretében további családok számára lesz elérhető a kedvezményes CSOK hitel, mert 2019. július 1-től nemcsak új ingatlan vásárlására vagy építésére, hanem használt lakás vásárlására is igénybe vehetik majd a családok a kamattámogatott hitelt - legalább 2 gyermek esetén. Két gyermek vállalása esetén 10, három gyermek vállalása esetén pedig 15 millió forint a maximálisan felvehető kamattámogatott lakáscélú jelzáloghitel összege.
 
2019 július 1-től a használt lakásoknál is megszűnt 35 millió forintos értékhatárt, vagyis ennél drágább lakás megvásárlására is lehet kedvezményes hitelt igényelni. Új lakás vásárlásánál már az év elejétől megszűnt a 35 milliós határ.
 
Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás
 
A támogatás összege három tényezőtől függ:

 1. a meglevő vagy vállalt gyermekek számától,
 2. attól, hogy új vagy használt lakásra szeretnéd fordítani,
 3. mekkora ingatlant (lakást vagy házat) szeretnél venni.

 

CSOK 2020 ingatlan állami támogatás összegek

 

Gyerekek:

ÚJ lakás / ház
vásárlás vagy építés

HASZNÁLT lakás
vásárlás vagy bővítés

 

Összeg Ft

Min. alapterület

Összeg Ft

Min. alapterület

1 gyerek

600.000

40nm / 70nm

600.000

40nm lakás

2 gyerek

2.600.000

50nm / 80nm

1.430.000

50nm lakás

3 gyerek

10.000.000

60nm / 90nm

2.200.000

60nm lakás

4 gyerek

10.000.000

60nm / 90nm

2.750.000

70nm lakás


 


 
Összefoglalva a feltételeket:
 

Kibővült kedvezményes CSOK hitel = extra támogatás

A vissza nem térítendő CSOK támogatás kiegészíthető államilag garantált, kedvezményes lakáshitellel (ingatlanhitellel), így egyszerre akár 25 millió forinthoz is hozzájuthatsz. Ennek a lehetőségnek a feltételei 2018. december 1-jén módosultak: ettől a naptól kezdődően lehet igényelni több bankban is az emelt összegű, 15 millió forintos kamattámogatott hitelt azoknak a családoknak, akik három gyermek után veszik fel a támogatást. A kétgyermekes családok számára pedig elérhetővé vált a 10 millió forintos kamattámogatott hitel.
 
Frissítés:
2019. július 1-től a 10, illetve 15 millió forintos kedvezményes kölcsön nemcsak új építésű, hanem használt ingatlanra is igényelhető (lakásra és házra is). Júliustól a CSOK felvétel szempontjából új háznak minősül a régi ház alapjára épülő új ingatlan - ha az alapok statikailag rendben vannak. Ebben esetben az új lakásokra járó CSOK összeg igényelhető.
 

CSOK hitel 2020:
Kedvezményes, kamattámogatott ingatlan HITEL összegek

 

Gyerekek:

ÚJ lakás / ház
vásárlás vagy építés

HASZNÁLT lakás vásárlás

 

Összeg Ft

Min. alapterület

Összeg Ft

Min. alapterület

1 gyerek

nincs

 

nincs

 

2 gyerek

10.000.000

50nm / 80nm

10.000.000

50nm lakás

3 gyerek

15.000.000

60nm / 90nm

15.000.000

60nm lakás

4 gyerek

15.000.000

60nm / 90nm

15.000.000

70nm lakás


 


 
A 2,6+10 (két gyermek esetén) és 10+15 milliós (három gyermek esetén) megelőlegező CSOK-ra vonatkozó szabályok, új ingatlan vásárlása vagy építése esetén:
 

 
A kamattámogatott hitelt több bankban is igényelheted, de különböző feltételekkel. A hitel az állami szabályozás miatt ugyanannyiba kerül, de a teljes visszafizetendő összegnél lehetnek kisebb eltérések az eltérő értékbecslési díj és a folyósítás díja miatt. Ezenkívül érdemes megfontolni a döntést az alapján is, hogy a hitelintézet elfogadja-e a vissza nem térítendő támogatást önerőként vagy nem - ez nagy könnyebbséget jelenthet azoknak a családoknak, akik elsősorban az állami támogatásra támaszkodva terveznek ingatlanvásárlást.
 
Az egyszerűség és az átláthatóság kedvéért táblázatba is foglaltuk az igénybe vehető vissza nem térítendő támogatások és a kamattámogatott hitel feltételeit:
 

 

CSOK használt lakásra
 
Novák Katalin megerősítette, hogy 2019. július 1-től használt lakás vásárlására is igényelhető az államilag támogatott CSOK hitel. A hitel államilag garantált éves kamata 3%, maximális futamideje 25 év.
 
A kedvezményes hitel igénybevételéhez minimum 2 gyermek szükséges - előre vállalt és már megszületett gyermek esetén is. 2 gyermek esetén a maximális hitelösszeg 10 millió forint, 3 gyerek vagy több esetén 15 millió forint.
 
CSOK vissza nem térítendő állami támogatás használt lakásra is igénybe vehető. 1 gyermek után 600 000 forinttal, 2 gyermek után 1 430 000 forinttal, 3 gyermek után 2 200 000 forinttal, 4 gyermek után pedig 2 750 000 forinttal száll be az állam a kitűzött lakáscélba.
 
A kedvezményes CSOK hitelt a bankok folyósítják. Fontos tudni: ha CSOK hitelt igényelsz, de nem kapod meg a banktól, akkor a CSOK támogatást sem veheted igénybe.
 
Falusi CSOK
 
A falusi CSOK vissza nem térítendő támogatás használt ingatlanra is annyi, mintha új ingatlan vásárlására fordítanánk A program szintén július 1-től indul összesen 2486 preferált kistelepülést érint, a pontos településlista itt. Fontos, hogy legalább egy éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek.
 
CSOK 10+10+5: akár 25 millió forint támogatás
 
Egy házaspár akár 25 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásban is részesülhet, ha három gyermeket vállal. Ez így jön össze:
 

 1.  Ha új ingatlant vásárolnak, 10 millió forint támogatásban részesülnek három gyerek vállalása esetén.
 2.  A harmadik gyerek születése után elengedi az állam a 10 millió forintos babaváró hitelt, így támogatás lesz belőle (ez a régebben asszonyhitel néven is ismert kamatmentes személyi kölcsön).
 3.  A CSOK 10+10 millió forint mellé a harmadik gyerek után újabb 5 millió forintot elenged az állam a 15 millió forintos kamattámogatott lakáshitelből, így összes támogatás 25 millió forint.


További 5 millió forintos ÁFA-visszatérítésre is jogosult a házaspár, ha maguk építkeznek.  
 
10 millió kamatmentes babaváró hitel
 
A kormány 7 pontos családtámogatási akcióterve alapján a fiatal házasok 10 millió forintos kamatmentes személyi hitelt igényelhetnek, akár a CSOK mellett is. A kamatmentesség feltétele legalább egy gyermek születése.
Azok a házaspárok, ahol a nő 18-40 év közötti, 10 millió forint összegű kamatmentes, szabad felhasználású személyi hitelt vehet igénybe.  A kamatmentes kölcsön másik fontos feltétele, hogy a legalább az egyik hiteligénylő legalább három év TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. Ebben a cikkben foglalkozunk a babaváró támogatás részleteivel.
________________________________________

 
Jelzáloghitel elengedése
 
A lakáscélú jelzáloghitelek törlesztésénél is módosítást hoz a családvédelmi program: a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, minden további gyermek születésekor pedig 1-1 millió forintot vállal át az állam a szülők meglévő jelzáloghiteléből. Ez a kedvezmény július 1-től csak a lakáscélú hitelekre kérvényezhető. CSOK mellett is igénybe vehető, nem de az feltétel.
 
 
Személyi jövedelemadó fizetési mentesség
 
A családvédelmi akcióterv részeként a négygyermekes anyák életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó (SZJA) fizetése alól. Ez a módosítás 2020. január 1-től lép életbe, és azokra is vonatkozni fog, akiknek már felnőtt gyermekei vannak. Természetesen csak a meglevő munkaviszony után fizetendő SZJA-t engedik el, ugyanakkor a személyi jövedelemadó elengedésének nem feltétele a korábbi munkaviszony. Magyarul ha egy négy gyermekes anya, aki még korábban nem dolgozott, most munkába áll, mentesül az SZJA fizetése alól. A KATA-s egyéni vállalkozókra nem vonatkozik az SZJA kedvezmény.
 
2,5 millió forint támogatás a nagycsaládosok autóvásárlására

 
A nagycsaládosok autóvásárlásában is nyújt támogatást az állam. A legalább három gyermekes családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra számíthatnak, ha legalább 7 személyes autót vásárolnak. A támogatás csak új autó vásárlására igényelhető, és az autó vételárának legfeljebb a felét teheti ki.
 
Az autót három évig nem lehet eladni vagy átalakítani, valamint a kormány által meghatározott EMMI matricával és egyéb jelzésekkel kell ellátni. A támogatáshoz a már meglevő gyermekek is figyelembe vehetők.
 
________________________________________
A CSOK feltételei 2020-ban
 
A CSOK igénylésének a menetrendje és a feltételek már többször változtak, legutóbb 2019. március 11-én. Ismerd meg a CSOK rendelet aktuális feltételeit!
 
Milyen feltételeknek kell megfelelned a CSOK igényléshez?
 
A CSOK igénylés összetett folyamat, ami azt jelenti, hogy három szinten is eleget kell tenned a feltételeknek, amelyek a támogatáshoz szükségesek:
 

 1.  A személyi feltételek
 2.  A meglévő vagy vállalt gyermekekre vonatkozó feltételek
 3.  A megvenni vagy felújítani kívánt ingatlanra vonatkozó feltételek

 
A CSOK személyi feltételei:

 
A CSOK gyermekvállalással kapcsolatos feltételei:
 

 
A CSOK-os ingatlannal kapcsolatos feltételek:
 

 
A CSOK-hoz szükséges dokumentumok
 

A CSOK igényléshez kezdetben akár több tucat igazolást is be kellett mutatni, ami hosszúvá és bonyolulttá tette a folyamatot. Ez 2018. március 15-től megváltozott: azóta elég, ha az igazolások beszerzése helyett nyilatkozik az igénylő a következőkkel kapcsolatban:
 

 
A nyilatkozattétel lehetősége egyszerűbbé és gyorsabbá tette az igénylési procedúrát, de ez nem jelenti azt, hogy olyan körülményről is lehet nyilatkozni, ami nem felel meg a valóságnak, ugyanis a NAV minden nyilatkozatot ellenőriz.
Egyedül a társadalombiztosítási jogviszonyról nem elég a nyilatkozat, arról be kell mutatni az igazolást. A többi dokumentum esetében te döntheted el, hogy nyilatkozol, vagy az igazolást mutatod be.
 
CSOK kizáró okok
 

Bizonyos esetekben nem vehető igénybe sem a CSOK vissza nem térítendő támogatás, sem a kedvezményes CSOK hitel. Nagyon fontos kitétel: ha nem kapod meg a banktól a kedvezményes hitelt, akkor a CSOK támogatás sem nyújtható.
A kizáró okok is három csoportra oszthatók:
 

 1.  Az igénylőkkel kapcsolatos okok
 2.  A gyerekekkel kapcsolatos okok
 3.  Az ingatlannal kapcsolatos okok

 
Az igénylővel kapcsolatos kizáró okok:
 

 
A gyermekekkel kapcsolatos kizáró okok:
 

 
Az ingatlannal kapcsolatos kizáró okok:
 

 
Fontos tudni, hogy abban az esetben, ha a kedvezményes hitel igénylésnél a bank visszautasítja kérelmed, akkor CSOK sem nyújtható.
 
A CSOK hátrányai
 

A CSOK a családok lakáshoz jutását segíti, de kizárólag azoknak nyújt segítséget, akiknek már vannak gyermekeik vagy most tervezik, hogy gyermeket vállalnak. Azok számára, akik

 
A CSOK hosszú távú elköteleződés – fontold meg a döntést!
 
A CSOK igénylése hosszú távú elköteleződést jelent, nemcsak az igénylőnek, hanem az egész család számára. Vállalnod kell, hogy a családoddal együtt 10 évig a támogatott ingatlanban kell életvitelszerűen laknotok. A következő esetekben tehettek kivételt:
 

 
A CSOK-os ingatlan kiadása, bérbe adása
 
A CSOK rendelet egyértelműen kimondja, hogy büntető kamatostul vissza kell fizetni a CSOK támogatást és kedvezményes hitelt is, ha a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételével érintettek egy harmadik személynek átengedik az ingatlan használati jogát, azon használati vagy haszonélvezeti jogot alapítanak. Az ingatlan kiadása ebbe a kategóriába számít. Ráadásul a felvett összegekre büntető kamatot is kell fizetni, amely a Ptk. által meghatározott késedelmi kamat a szerződés napjától számítva. Jelenleg ez a jegybanki alapkamat ötszöröse.
 
CSOK és piaci jelzáloghitel

A CSOK állami támogatás mellé piaci kamatozású lakáscélú vagy szabad felhasználású jelzáloghitel is felvehető. A CSOK támogatott hitel és a piaci jelzáloghitel együttes törlesztője nem haladhatja meg a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott jövedelemarányos hiteltörlesztési mutató (JTM) értékeket. A 2018 októbertől hatályba lépő módosítás szerint a JTM 35 és 50 százalék között mozog a kamatperiódustól és az igazolt jövedelemtől függően.
 
CSOK KHR-esként – támogatás van, hitel nincs

Ha szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábbi BAR-lista) negatív adóslistáján, akkor is igénybe veheted a vissza nem térítendő támogatást. A kedvezményes, kamattámogatott lakáshitelt viszont KHR-esként biztosan nem fogod megkapni, és nagy valószínűséggel a piaci kamatozású jelzáloghitelek egyikét sem fogod tudni felvenni.
 
Jó, ha tudod: ezekben az esetekben vissza kell fizetned a támogatást

A CSOK jó lehetőség a családoknak, hogy elérjék az áhított lakáscélt, de fontos, hogy előre tervezzetek az igénylés előtt, hiszen a szigorú feltételeknek nemcsak az igénylés pillanatában kell megfelelni, hanem évekkel később is. Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mi történik a támogatással akkor, ha a CSOK-ot tervezett gyermek után vesszük igénybe, de valamilyen oknál fogva végül mégsem születik meg a vállalt gyermek.

Ha a gyermekvállalás nem, vagy csak részben teljesül, akkor a támogatást vissza kell fizetni, mégpedig a következőképpen:
 

 
A visszafizetésnél számolni kell a késedelmi kamattal is. A 10 millió forintos támogatást az alapkamat ötszörösével számolt (4,5%) késedelmi kamattal kell visszafizetni, ha nem teljesül a gyermekvállalás, más esetekben pedig az alapkamattal (0,9%) számolt késedelmi kamatot kell fizetni.
 
Nézzünk meg egy példát: tegyük fel, hogy három gyermeket terveztetek, és erre a célra igényeltetek 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást – új lakásnál ez a maximálisan elérhető összeg. Eltelt tíz év, de valamiért az előre vállalt három gyermekből végül csak kettő született meg. Mivel két gyermekre az állam csak 2,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad, így a fennmaradó 7,4 millió forintot vissza kell fizetni, valamint ezt az összeget terheli a – jelenlegi alapkamat ötszörösével számított – 4,5 százalékos késedelmi kamat is. Az állam felé így 10,73 millió forint visszafizetési kötelezettséged lesz a vissza nem térítendő támogatással kapcsolatban.
 
Ha az állami támogatáson felül igénybe vetted a kamattámogatott hitelt is, de nem felelsz meg a feltételeknek, akkor a kamattámogatást is teljes egészében vissza kell fizetned. A futamidő fennmaradt részében nem veheted igénybe a támogatást, így a hitelt „piaci” áron kell tovább törlesztened, ami megnöveli a törlesztőrészletet. A kamattámogatás esetén a normál késedelmi kamatmérték az irányadó, amit a kamatos kamatszámítás alapján kell meghatározni.
 
Hasonló helyzetet teremt, ha a vállalt gyermek azért nem születik meg, mert a felek úgy döntenek, hogy elválnak. Ebben az esetben az érintetteknek a támogatást késedelmi kamattal együtt kell visszafizetniük a bíróság által meghatározott részarányban.
 
Ha már megszülettek a vállalt gyermekek, majd a pár a válás mellett dönt, akkor nem mindegy, hogy CSOK segítségével megvásárolt lakásban maradnak-e a gyermekek vagy sem. Ha a gyerekek kiköltöznek a CSOK-os lakásból, akkor vissza kell fizetni a támogatást, viszont ha a lakásban maradnak az egyik szülővel, akkor nem kell visszafizetni. Ha a gyerekek vegyesen kerülnek elhelyezésre, vagy a válást követően a szülők eladják a CSOK-os ingatlant, akkor is vissza kell fizetni a támogatást.
 
Hogy pontosan mekkora összeget kell visszafizetni, azt a kormányhivatal bírálja el, hiszen felmerülhetnek olyan körülmények, amelyek indokolttá teszik a fizetési kötelezettség elengedését részben, vagy teljes mértékben.
 
Abban az esetben, ha:
 

öt éves időtartamra a kormányhivatal felfüggesztheti, valamint részben vagy akár teljesen el is engedheti a visszafizetési kötelezettséget. Ha a vállalt gyermek végül egészségügyi probléma miatt nem születik meg (pl. meddőség), abban az esetben is vissza kell fizetni a támogatást, de a büntetőkamat nélkül.
 
A lakást csak lakáscélra használhatod
 

A CSOK-ra vonatkozó törvények rögzítik, hogy azt az ingatlant, amit a CSOK segítségével vásárol a tulajdonos, nem hasznosíthatják a lakáscéltól eltérően, ellenkező esetben vissza kell fizetni a támogatást. Ezekben az esetekben kell visszafizetned a támogatást, késedelmi kamattal együtt:
 

 
Kérdések és válaszok a CSOK-ról
 
Falun élők csak falusi CSOK-ot igényelhetnek?
 
Nem. Vagy Falusi vagy "sima" CSOK-ot. A falusi CSOK előnye, hogy használt házra is ugyanannyi a támogatás, mint újra. Hátránya, hogy legalább 1 éves TB biztosított jogviszony kell hozzá. A "sima" CSOK-hoz elég hat hónap is.
 
Falusi CSOK és "általános" CSOK együtt is igényelhető?
 
Nem. Egy igénylő egy CSOK támogatást kaphat, vagy falusi vagy általános CSOK-ot. Mindkettő támogatás mellé igényelhető a CSOK hitel.
 
Hitelkiváltásra használható a CSOK?
 
Nem. Csak a CSOK szerződésben meghatározott ingatlan vételárához / bővítéshez.
 
Nyaralót vehetek a CSOK-ból?
 
Nem. 10 évig életvitelszerűen kell a CSOK-os ingatlanban élnetek.
 
Egyedülállók igényelhetnek CSOK-ot?
 
Igen, ha van már gyerekük és a gyerek velük él, és kizárólag a már meglevő gyerekek után.
 
Elváltak igényelhetnek CSOK-ot?
 
Igen, de csak azok után a gyerekek után, akik velük élnek, születendő gyerekre nem.
 
Elváltak igényelhetik a babaváró hitelt?
 
A babaváró hitelt kaphatnak elváltak is, de ha már van gyereke az egyik félnek, a másiknak az első házasságát kell kötnie. További feltételek a cikkben.
 
Lehet egyszerre CSOK-ot és babaváró hitelt is igényelni?
 
Igen, a két támogatás teljesen független. Viszont mindkét hitel beleszámít a JTM-be.
 
Többször is igényelhető a CSOK?
 
A rendelet szövege szerint azok számára, akik 2011 után igényeltek CSOK-ot, és a támogatást már visszafizették, a CSOK "ismét igényelhető lesz, vagyis azt a mostani igénylésnél nem kell figyelembe venni".
 
Nem tisztázott, mikortól lép érvénybe a változás, valószínűleg a többi módosítással együtt, 2019. július 1-jén. Szintén kérdéses, hogy pontosan mire vonatkozik a "visszafizetett támogatás" - a CSOK állami támogatás részére, vagy a kedvezményes hitelre. Amint megtudunk bármit, frissítjük a cikket.
 
Mennyibe kerül a CSOK igénylése?
 
Maga az igénylés ingyenes.
 
Lehet igényelni CSOK-ot, ha az igénylő pár csak az egyik tagja jogosult?
 
Nem. Ha ez egyik fél nem jogosult CSOK-ra (például köztartozása van), a CSOK nem adható, és az egész családot kizárják. Ha nem házasok, a CSOK-ra jogosult fél igényelhet egyedül CSOK-ot, de ebben az esetben csak a már megszületett, vele élő gyerekek után.
 
Milyen extra költségekkel kell számolnom a CSOK felvételekor?
 

 
A CSOK hogyan "igényelhető vissza" már megvásárolt ingatlanra?
 
A CSOK-ot  a végleges adásvételi szerződés után 180 napon belül lehet igényelni. Ha kicsúsztál ebből, akkor nem igényelhető vissza.

Forrás: https://bank360.hu/csok

 

Árajánlat

Amennyiben egyedi árajánlatra van szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk, készséggel állunk rendelkezésére

Ajánlatkérés

Vásárlói vélemények

Az új műanyag nyílászárók jóvoltából az egész ház hőszigetelése nagyságrendekkel jobb lett, a hideg téli szoba már a múlté. Sokan mondták, hogy szó szerint a bőrömön érzem majd a változást, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ekkora lesz a különbség, egyszerűen nincs huzat a lakásban az új ablakok jóvoltából. Nem utolsó sorban a vásárolt nyílászárók beépítése is mindenféle kellemetlenség nélkül megoldódott, a szakemberek hibátlan munkát végeztek.


Vásárló: M. Annamária

Az Áronház kft. egy újpesti panel teljes körű felújítása során az ablakok, a beltéri ajtók és a bejárati ajtók cseréjét végezte nálunk. Az ablakok és a bejárati ajtó cseréje a felújítás első lépése volt, a beltéri ajtók pedig az utolsó. A munkálatokat az előre megbeszélt menetrend szerint, a határidőket betartva végezték el, ami egy ilyen felújítás során nagyon fontos. A tapasztalt és kulturált beépítőbrigád precíz, minőségi munkát végzett. Az ügyintézők nagyon segítőkészek, és hatékonyan dolgoznak. Csak ajánlani tudom őket.


Vásárló: K. Gábor

Tisztelt Áron Ház Kft!

Családi házunk kültéri bejárati ajtajának cseréjét rendeltem meg Önöknél. Köszönetemet szeretném kifejezni Cégük dolgozóinak, amiért a munkát nemcsak jól, hanem precízen, határidőre és szakszerűen végezték el. A megrendeléstől a kivitelezésig mindent korrektül és udvariasan bonyolítottak le teljes megelégedettségünkre! Munkájukhoz jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel

B. Éva
 


Vásárló: B. Éva

Az Áron Ház Kft. két ablak és a hozzájuk tartozó párkányok és takarólécek beépítését végezte otthonunkban. Köszönöm szépen! Nagyon szép munkát kaptam! A dolgozók nagyon szépen és tisztán dolgoztak. Nagyon meg vagyok elégedve.


Vásárló: O. Edina

Az újonnan beépített műanyag ablakoknak köszönhetően rengeteget javult a lakás hőszigetelése. Most már nem csak télen van meleg a szobában, hanem a nyári hónapok alatt a műanyag ablakok kellemesen hűvösen is tartják a szobákat. Maximálisan meg vagyok elégedve az Áron Ház Kft.-től kapott szolgáltatásokkal, mind a termékekre, mind a beépítő szakemberek munkájára vonatkozóan.

Köszönettel: H. Mária


Vásárló: H. Mária

A múlt hét folyamán két műanyag ablak lett nálam beszerelve. Az ablakok minősége kiváló, tökéletesen záródnak és nyílnak. A beépítő kollégák az előre megbeszélt időpontban érkeztek, feladatukat remekül ellátták, gyorsan és profin dolgoztak, minden ablakot szakszerűen, kellő odafigyeléssel helyeztek el.

Köszönettel : János
 


Vásárló: N. János

Ajánlatkérés