Áron Ház Kft.
Áron Ház Kft.

Hírek

Mi a különbség? roló, redőny, reluxa

Mi a különbség? roló, redőny, reluxa A három árnyékolástechnikai megoldás közös pontja, a beáramló fény mennyiségének szabályozása, illetve az esti órákban gátolja a szabad belátást, ezzel növelve komfortérzetünket. Sokan –tévesen- egymás szinonimáiként értelmezik a három fogalmat, azonban ez korántsem igaz, a már említett közös tulajdonságon túl, minden másban különbözőek.

Redőny:
Hazánkban a legelterjedtebb árnyékolástechnikai eszköz a redőny, ára nagyságrendekkel magasabb a reluxához és a rolóhoz képest, azonban a redőnynek nem csak fényszabályozási, hanem hőmérsékletszabályozási funkcióját is el kell látnia. Nyáron hűt, a legmelegebb órákban meggátolhatja a forró napsugara beérkezését, míg télen fűt, a leeresztett állapotban kialakult + légkamrának köszönhetően. Továbbá betörésvédelmi szinten is további értéket képvisel a feltolásgátló rendszereknek köszönhetően.

Reluxa:
Irodai környezetben elterjedt, hatékony és dekoratív árnyékolástechnikai eszköz. Egy egyszerű mozdulattal szabályozható a beáramló fény mennyisége, az ablak belső felére kerül felhelyezésre. Manapság már térelválasztóként is alkalmazzák, de fő funkciója továbbra is a fényszabályozás.

Roló:
A több mint 100 éve használt rolók voltak az első fényszűrő rendszerek. Különböző drapériákból kialakított, fátyolszerű réteget ad az ablak belső felére, így anyagából adódóan kevésbé hatékony, mint társai, azonban érvként felhozható mellette, hogy számos színben és mintázattal elérhetőek, kedvünk szerinti hangulatot kialakítva a helységekben. Manapság már tetőtéri ablakok árnyékolástechnikai megoldásaként van kihasználva.
 

Vásárlói vélemények

Egy közelmúltban vásárolt családi ház felújítása során a külső nyílászárók cseréjébe is belevágtunk. Ajánlás útján, első körben az Áron Ház Kft.-t választottam. Személyes értékesítés a budafoki bemutatóteremben meggyőző volt, minden kérdésemre konkrét válaszokat kaptam. Mind a műszaki kérdések, mind a nyílászárók cseréjének lebonyolítása egyértelművé vált, továbbá az igényeimet felmérve kaptam a megfelelő műszaki tartalommal rendelkező nyílászárókra árajánlatot. A döntést nagyban megkönnyítette más nyílászárós cégek hozzá állása az értékesítéshez, nem beszélve az Áron Háztól kapott kedvező árról. Az időpont egyeztetés nem volt „felesleges”, a beépítők pontosan érkeztek, munkájukat kifogástalanul végezték, különös figyelmet fordítva a lakásban található berendezések károkozásának elkerülésére. Természetesen saját tapasztalataim tekintetében az Áron Ház Kft.-t ajánlom majd minden ismerősömnek, amennyiben nyílászárók cseréjét tervezik!
 

Köszönettel:
K. Zoltán
 


Vásárló: K. Zoltán

Tisztelt Áron Ház Kft!

Családi házunk kültéri bejárati ajtajának cseréjét rendeltem meg Önöknél. Köszönetemet szeretném kifejezni Cégük dolgozóinak, amiért a munkát nemcsak jól, hanem precízen, határidőre és szakszerűen végezték el. A megrendeléstől a kivitelezésig mindent korrektül és udvariasan bonyolítottak le teljes megelégedettségünkre! Munkájukhoz jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel

B. Éva
 


Vásárló: B. Éva

Az Áron Ház Kft. két ablak és a hozzájuk tartozó párkányok és takarólécek beépítését végezte otthonunkban. Köszönöm szépen! Nagyon szép munkát kaptam! A dolgozók nagyon szépen és tisztán dolgoztak. Nagyon meg vagyok elégedve.


Vásárló: O. Edina

Egy frissen vett balatoni ház felújitási munkálatai közül az első volt a külső nyilászárók kicseréltetése. Egy ajánlás alapján, elsők között Önöket kértem meg egy árajánlatra. Újpesti üzletükben, Gál Pongrác személyében igazán kellemes és konpetens tárgyalópetnerre találtam. Sikerült megállapodnunk egy műszaki megoldásban, ami -40 éve Németrországban épületgépész tervezöi gyakorlattal- megbizhatónak, korszerünek igérkezett, és más árajánlatokkal összehasonlitva árban is meggyőzött. Az első kidolgozás után többször tökéletesitettük az elgondolást, amig a megbizás létrejött. 

Ezen megbizás kifogástalan lebonyolitása után, a nyilászárók azóta is kifogástalanok, ez év tavaszán további megbizást adtam egy nagyobb ajtó-ablak kombinációra a kert felé, valamint 4 beltéri ajtó szállitására.

Kb. 2 hét mulva lesz ez is kivitelezve, izgalommal várom az eredményt és bizom benne, hogy ez úton sem fogok csalódni. A felújitás kapcsán még további 4 beltéri ajtó fogja a ház komfortosságát növelni. Úgy tervezem, hogy ennek megvalósitásában is Önök lesznek a partnereim.

Üdvezlettel:

B. István

Épületgépész tervezö


Vásárló: B. István

Az új műanyag nyílászárók jóvoltából az egész ház hőszigetelése nagyságrendekkel jobb lett, a hideg téli szoba már a múlté. Sokan mondták, hogy szó szerint a bőrömön érzem majd a változást, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ekkora lesz a különbség, egyszerűen nincs huzat a lakásban az új ablakok jóvoltából. Nem utolsó sorban a vásárolt nyílászárók beépítése is mindenféle kellemetlenség nélkül megoldódott, a szakemberek hibátlan munkát végeztek.


Vásárló: M. Annamária

A múlt hét folyamán két műanyag ablak lett nálam beszerelve. Az ablakok minősége kiváló, tökéletesen záródnak és nyílnak. A beépítő kollégák az előre megbeszélt időpontban érkeztek, feladatukat remekül ellátták, gyorsan és profin dolgoztak, minden ablakot szakszerűen, kellő odafigyeléssel helyeztek el.

Köszönettel : János
 


Vásárló: N. János

Ajánlatkérés