Áron Ház Kft.
Áron Ház Kft.

Hírek

Fa vagy műanyag ablakot vegyek?

Fa vagy műanyag ablakot vegyek? Nyílászáró vásárlás alatt a legelső döntés, amit meg kell hoznunk, hogy műanyag vagy fa nyílászárót szeretnénk vásárolni. Saját igényeinket felmérve meg kell határoznunk, hogy melyik az a termékcsalád, amelyik ténylegesen birtokolja azokat a jellemzőket, melyeket fontosnak ítélünk. Mindkét nyílászárótípus mellet számtalan érv és ellenérv sorakoztatható fel, ezekből válogattunk össze párat az általunk fontosnak tartottak közül, ezzel segítve az első lépések megtételét a helyes választáshoz.

 

 

A jól bevált fa nyílászárók már bizonyítottak a múltban, több évtizedet is kibírnak, így most fiatalabb társukon, a műanyag nyílászárókon a sor, hogy bizonyítsák, megállják a helyüket. Teljes bizonyossággal nem állíthatjuk, hogy a fa vagy a műanyag nyílászáró a megbízhatóbb, ha kizárólag a tartósság alapján akarjuk megítélni a kérdést, mert a műanyag nyílászárók még nincsenek olyan régóta forgalomban, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, melyik típus képes hosszabb távon kiszolgálni tulajdonosát. Azt azonban kijelenthetjük, hogy mindkét ablakprofilnak vannak olyan tulajdonságai, amiket a másikkal szemben előnyként kell értékelnünk. Továbbá azt is kijelenthetjük, hogy mindkét termékcsalád képviselteteti magát a gyengébb minőségű termékek csoportjában, így valóban igazak a köztudatban elterjedt rossz tapasztalatok mindkét ablakprofillal kapcsolatban (amiknek manapság már nincs túl sok igazságalapjuk). A megoldás, a megfelelő forgalmazó és/vagy gyártó felkutatása, kiknek termékeit és szolgáltatásait kiismerve kell megválasztani a számunkra legideálisabb konstrukciót, a saját igényeinket és az ár-érték arányt figyelve.

A fa ablakok előnyei a gyenge minőségű műanyag nyílászárókkal szemben:

  • Már bizonyították tartósságukat.
  • Deformálódása esetén egy asztalossal könnyedén orvosolhatóak a keletkezett károk.
  • A fa nyílászárók általában dekoratívabbak műanyag nyílászáró társaiknál.
  • A fa nyílászárókkal rendelkező házak jobban szellőznek, tehát nem kell olyan gyakran szellőztetni, mint egy műanyag nyílászárókkal ellátott házakat.
  • A jó minőségű fa nyílászáró rendkívül időtálló, amennyiben megkapja a szükséges felületkezelést a megfelelő ütemben.

A műanyag nyílászárók előnyei a gyenge minőségű fa nyílászárókkal szemben:

  • A jó minőségű műanyag nyílászáró; időjárás, víz, ütés és UV-álló, ebből adódóan nem kell pár évente felvinni a védőréteget újra és újra, felületén nem keletkeznek sárgás, szürkés, barnás foltok.
  • Egy jó minőségű műanyag nyílászáró harmadannyiba kerül, mint egy jó minőségű fából kialakított nyílászáró.
  • Kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.
  • A fa ablakok esetén felmerülő hibák nem jelentkeznek: nem korhad, nem szívja magába a nedvességet és nem szárad ki, tartja az alakját, anyaghibáktól mentes.
  • Tisztántartása nagyon egyszerű.
  • Újrahasznosított műanyagból is tökéletes profilok vannak forgalomban.
  • Nem csak fehér, hanem színes műanyagból készült nyílászárók is kaphatók.
Vásárlói vélemények

Az újonnan beépített műanyag ablakoknak köszönhetően rengeteget javult a lakás hőszigetelése. Most már nem csak télen van meleg a szobában, hanem a nyári hónapok alatt a műanyag ablakok kellemesen hűvösen is tartják a szobákat. Maximálisan meg vagyok elégedve az Áron Ház Kft.-től kapott szolgáltatásokkal, mind a termékekre, mind a beépítő szakemberek munkájára vonatkozóan.

Köszönettel: H. Mária


Vásárló: H. Mária

Tisztelt Áron Ház Kft!

Családi házunk kültéri bejárati ajtajának cseréjét rendeltem meg Önöknél. Köszönetemet szeretném kifejezni Cégük dolgozóinak, amiért a munkát nemcsak jól, hanem precízen, határidőre és szakszerűen végezték el. A megrendeléstől a kivitelezésig mindent korrektül és udvariasan bonyolítottak le teljes megelégedettségünkre! Munkájukhoz jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel

B. Éva
 


Vásárló: B. Éva

Az új műanyag nyílászárók jóvoltából az egész ház hőszigetelése nagyságrendekkel jobb lett, a hideg téli szoba már a múlté. Sokan mondták, hogy szó szerint a bőrömön érzem majd a változást, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ekkora lesz a különbség, egyszerűen nincs huzat a lakásban az új ablakok jóvoltából. Nem utolsó sorban a vásárolt nyílászárók beépítése is mindenféle kellemetlenség nélkül megoldódott, a szakemberek hibátlan munkát végeztek.


Vásárló: M. Annamária

Egy frissen vett balatoni ház felújitási munkálatai közül az első volt a külső nyilászárók kicseréltetése. Egy ajánlás alapján, elsők között Önöket kértem meg egy árajánlatra. Újpesti üzletükben, Gál Pongrác személyében igazán kellemes és konpetens tárgyalópetnerre találtam. Sikerült megállapodnunk egy műszaki megoldásban, ami -40 éve Németrországban épületgépész tervezöi gyakorlattal- megbizhatónak, korszerünek igérkezett, és más árajánlatokkal összehasonlitva árban is meggyőzött. Az első kidolgozás után többször tökéletesitettük az elgondolást, amig a megbizás létrejött. 

Ezen megbizás kifogástalan lebonyolitása után, a nyilászárók azóta is kifogástalanok, ez év tavaszán további megbizást adtam egy nagyobb ajtó-ablak kombinációra a kert felé, valamint 4 beltéri ajtó szállitására.

Kb. 2 hét mulva lesz ez is kivitelezve, izgalommal várom az eredményt és bizom benne, hogy ez úton sem fogok csalódni. A felújitás kapcsán még további 4 beltéri ajtó fogja a ház komfortosságát növelni. Úgy tervezem, hogy ennek megvalósitásában is Önök lesznek a partnereim.

Üdvezlettel:

B. István

Épületgépész tervezö


Vásárló: B. István

A lakás teljes körű felújításának végén a beltéri ajtók cseréje maradt már csak hátra és a festés, kulcsfontosságú volt az ajtók időre történő leszállítása és beépítése. Történetesen ez maradéktalanul megvalósult, a fenyő ajtók minősége kiváló. A beépítés fázisa probléma nélkül zajlott, időre megérkeztek az urak és egy nap alatt beépítették mind a 6 fa beltéri ajtót. Köszönet a pontosságért és a minőségi munkavégzésért az Áron Ház Kft.-nek!


Vásárló: H. Zoltán

A műanyag nyílászárók cseréjét még június hónapban végezte el nálam az Áron Ház Kft., a helyszíni beépítő kollégák minden esetben profi módon, hiba nélkül végezték munkájukat. Nem utolsósorban pedig a beépített műanyag nyílászárók minősége is kifogástalan, így a tervezett teljes nyílászárócsere hátralévő részét is az Áron Ház Kft.-vel végeztetem. A beltéri ajtók milyenségéről és mennyiségéről, a munkálatok időpontjáról gyorsan sikerült megállapodnunk, bízom a további gördülékeny együttműködésben.


Vásárló: V. Antal

Ajánlatkérés